T-Rex Tyrannosaurus hakkinda ilginc seyler

 T-Rex olarak da bilinen Tyrannosaurus rex, Dünya'da şimdiye kadar var olan en vahşi yırtıcılardan biri olarak biliniyor. Bugün Boyamaonline.com, bu büyük ve vahşi hayvan hakkında bilgi edinmek için sizinle birlikte olacak!

T-rex hakkında bilgi edinin


Tyrannosaurus rex ve T-Rex olarak kısaltılır, burada tyranno Yunan kökenlidir, tiran anlamına gelir ve saurus kertenkele anlamına gelir. Ve rex kelimesi kral anlamına gelir, bu yüzden bu ifadenin tam anlamı tiranozorların kralıdır.


Dinozor boyama sayfasi


Dinozorların yaşamı boyunca, T-Rex genellikle Kuzey Amerika ve Asya'da çok sınırlı bir aralıkta etkindi. Ömürleri de nispeten kısadır.


Bu tür, yaklaşık 70 ila 65 milyon yıl önce Kretase döneminde ortaya çıktı ve aynı zamanda son büyük dinozordu. T-Rex'in yaşam alanı ormanlar veya nehirlerin yakınındaki alanlar veya birçok besin kaynağının bulunduğu açık alanlardır. Ilıman mevsim, bu dinozor için en uygun mevsimdir.


Görünüm açısından, tyrannosaur çok büyük bir kafatasına sahip iki ayaklı bir etoburdu. Bu nedenle vücut ağırlıklarını dengelemek için çok uzun ve ağır bir kuyruğa ihtiyaçları vardır. Arka bacaklarla karşılaştırıldığında, bu türün ön ayakları çok küçük ama çok güçlüdür.T-Rex'in ayrıca son derece keskin iki pençesi vardır.


>>> Ayrıca bakınız: T-Rex Tyrannosaurus boyama


Yetişkin tyrannosaurlar 12,3 m (40 ft) uzunluğa ve 4 m (13 ft) yüksekliğe kadar olabilir ve modern ağırlık tahminlerine göre, yaklaşık 8,4 ton ila 14 ton arasında olabilirler. minibüs.


Duyu açısından bu hayvanın, kuşlara ve timsahlara benzer duyuları vardır. Öne bakan gözler, bu hayvana diğer etçil dinozorlardan çok daha iyi bir derinlik algısı verir.


Resim kaynağı: Boyamaonline.com


Bilgisayar modellerinden yapılan çalışmalara göre, tiranozorların koşmadığına, sadece yürüdüklerine dair kanıtlar var. Ancak, bu hayvanın hızı 24 km/sa veya 15 mhp'dir). Bu hızı ile özellikle diğer dinozorları avlayacak kadar güçlüdür.


Tyrannosaurlar bugün tipik sürüngenlerden çok daha hızlı büyüdüler. Bilim adamları tarafından 20 yıl içinde tam boyutuna ulaşacağı tahmin ediliyor. Hızlı bir şekilde ölçeklenebilmek için T-Rex, büyüme aşamasında 680 kg/yıl'a kadar büyüyebilir.


Bu dinozor hakkında keşfetmemiz gereken çok şey var, eğer resim yapmaya meraklıysanız dinozor boyama sayfalarımıza göz atabilirsiniz. Bu, arayan birçok gencin ilgisini çeken bir konu! Çevrimiçi olarak renklendirebilir veya indirip yazdırabilirsiniz.


>>> Daha fazlasını gör: Dinozorlar hakkinda bilinmeyenler


Nhận xét

Bài đăng phổ biến từ blog này

Bebek Bahçesinde Çiçek Bahçesi Boyama Resimleri Koleksiyonu

Resim Yapmayı Sevmeyen Bir Çocuğu Teşvik Etmenin Yedi Yolu

Çocuklar astronomi için ücretsiz süper yazdırılabilir ay boyama ve el sanatları